Blog | Nieuws

Art Battle Amsterdam

Op 23 februari 2020 stapte ik vol adrenaline het podium op voor Art Battle Amsterdam. Het was een uitdagende wedstrijd bestaande uit twee voorrondes en één finale ronde.

Het concept was simpel maar intens: een schilderij maken in slechts 20 minuten. Voor mij was het een compleet nieuwe ervaring om onder zulke tijdsdruk te schilderen. Helaas heb ik de finale niet gehaald, maar wat een geweldige ervaring was het!

Art Battle® is echt uniek. Het is een live, competitieve schildersavond waarbij artiesten hun beste werk creëren terwijl het publiek van dichtbij meekijkt. Onder het genot van een drankje en muziek van een live DJ, vormen de schilderijen zich voor je ogen.

Na elke ronde kiest het publiek democratisch een favoriet. Het geeft vernieuwende artiesten zoals ikzelf een podium en de kans om door te breken. Bovendien kan het publiek hun favoriete schilderij mee naar huis nemen via een stille veiling.

Art Battle wordt wereldwijd in meer dan 50 steden georganiseerd. Het was een eer om deel uit te maken van dit dynamische evenement en ik kijk uit naar meer uitdagingen en mogelijkheden in de toekomst!

Change Language